ce-tratam-social-med-dependenta-de-ecstasy-mdma

Barbituricele sunt sedative prescrise pacientilor cu tulburari de somn sau alte boli mentale, pentru a-i calma si a-i ajuta sa doarma.

Consumul de barbiturice poate facilita dezvoltarea dependentei, iar sevrajul poate pune in pericol viata persoanei in cauza.

Abuzul de barbiturice.

Barbituricele se prezinta sub forma de pastile sau ca si picaturi sau ca solutie injectabila. Adesea, sunt consumate abuziv ca substitut pentru alcool, oferind o senzatie de relaxare.

Barbituricele sunt uneori consumate excesiv, deoarece anuleaza efectele nedorite ale drogurilor ilegale.

Simptome ale abuzului de barbiturice:

Persoanele cu dependenta de acest tip de droguri cad in mod repetat, sunt pline de vanatai , tremura, sunt foarte nervoase si sensibile la zgomot, transpira, au halucinatii si sufera de insomnii.

Efectele barbituricelor dureaza intre 4 si 16 ore sau mai mult, in functie de substanta.

Dozele ridicate de barbiturice afecteaza activitatea nervoasa si musculara si impiedica consumul de oxigen la nivelul tesuturilor. Folosite in doze mici, actioneaza ca sedativ (au efect calmant).

Consecintele pe termen scurt ale consumului de barbiturice sunt: dificultati de vorbire si respiratie, stari letargice, oboseala, dezorientare, lipsa de coordonare, pupile dilatate, iritabilitate ,stari de somnolenta.

Printre consecintele pe termen lung se numara: oboseala cronica, lipsa de coordonare, probleme de vedere, stari de ameteala, reflexe incetinite, disfunctii sexuale, dificultati de respiratie.

Riscuri pentru sanatate:

Folosite in doze ridicate, barbituricele pot determina depresia centrului respirator al creierului, iar in caz de supradoza are loc blocarea completa a cailor respiratorii, ceea ce duce la stop respirator si in cele din urma la moarte.

Barbiturice: simptome de sevraj:

Printre simptomele de sevraj se numara: iritabilitatea, nervozitatea excesiva, delirul, problemele de somn, lesinul, greata, convulsiile, tremurul, tensiunea arteriala ridicata, transpiratia, episoadele de epilepsie, durerile musculare, starile de confuzie, halucinatiile.

Solicitați o programare

Tratamentul dumneavoastră va fi efectuat de un terapeut autorizat. Programează-ți acum o întâlnire!

 

Trimite