ce-tratam-social-med

Reabilitarea și tratamentul adicțiilor

Dependența de droguri este o patologie de interes medical si social crescut, caracterizata de necesitatea acuta de a consuma substanta inductoare. Aceasta afecteaza consumatorul atat fizic cat si psihic.

Cauzele consumului de droguri sunt multiple – indiferent dacă acestea sunt droguri legale, ilegale sau medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.
Consumul excesiv de droguri sau stimuli de alta natura si instalarea dependentei ,produce in creier anumite schimbari neurochimice care afecteaza capacitatea de autocontrol si de luare a deciziilor.

Viziunea Social Med implica un focus crescut fata de consecintele consumului in plan personal, familial si socio-profesional atunci cand o dependenta este diagnosticata.

ce-tratam-social-med

Echipa noastra cu înaltă calificare in tratarea si reabilitarea beneficiarilor diagnosticati cu dependente, este formata din medici psihiatri specialisti, psihologi clinicieni cu experienta, terapeuți și alti specialiști din domenii conexe, pregatiti in tratarea personalizata a beneficiarilor serviciilor noastre de reabilitare.

ce-tratam-social-med-dependenta-de-alcool

Dependența de alcool

Consumul de alcool este un factor de risc pentru o paleta extinsa de boli somatice si psihice, ce poate fi prevenit. Acesta poate provoca moarte prematură și pana la peste 200 de boli si complicatii somatice de tipul bolilor neoplazice, al tulburărilor neuropsihiatrice sau al bolilor cardiovasculare.

În Regiunea Europeană a OMS, alcoolul cauzează aproape 1 milion de decese anual.

Impactul dăunător al consumului excesiv de alcool începe la scurt timp dupa instalarea dependentei si prezinta o multitudine de particularitati.

Citește mai mult

Dependența de droguri ilegale

Dependenta de droguri ilegale defineste o patologie caracterizata prin nevoia compulsiva si repetitiva de a consuma substante cu caracter psihotrop .Dependenta se diferentiaza in cea de tip fizic si cea de tip psihic.

Citește mai mult
ce-tratam-social-med-dependenta-de-droguri
ce-tratam-social-med-dependenta-de-cocaina

Dependența de cocaină

Cocaina este un drog cu factor de adictie foarte mare,folosirea ei o singura data putandu-se transforma rapid intr-un tipar de abuz.

Acest drog actioneaza ca stimulent puternic euforizant pentru creier.

Consumul de cocaina induce o stare de hipervigilenta a simturilor si de hiperactivitate fizica,eliminand temporar senzatia de foame sau oboseala.

Citește mai mult

Dependența de canabis

Canabisul este una dintre substanțele cele mai utilizate in mod abuziv în România.

Denumit și „marijuana” sau „joint”, acest drog este derivat din planta de canabis, care conține substanța chimică tetrahidrocannabinol (THC).

La fumarea canabisului, substanta THC este absorbita cu repeziciune din plamani in sange, iar apoi transmisa catre creier si celelalte organe ale corpului.

Citește mai mult
ce-tratam-social-med-dependenta-de-canabis
ce-tratam-social-med-dependenta-de-ecstasy-mdma

Dependența de Ecstasy / MDMA

Cunoscută și sub denumirea de „ECSTASY”, este un drog sintetic puternic care modifică dramatic starea de spirit și percepția consumatorului asupra realitatii.

Efectele MDMA/ecstasy sunt similare cu cele experimentate după administrarea de amfetamine și droguri halucinogene, MDMA având o structură chimică foarte asemănătoare cu aceste substanțe.

Citește mai mult

Dependența de heroina

Efectele consumului de heroina sunt rapide si se manifesta prin euforie sau sentimente de calm si multumire de sine.

Utilizatorul inceteaza sa mai simta senzatia de foame, devine dezinhibat, fara remuscari si frica – se simte protejat, imun fata de mediul inconjurator.

De aceea, heroina este printre drogurile ilegale care provoaca cea mai puternica dependenta.

Citește mai mult
ce-tratam-social-med-dependenta-de-heroina
ce-tratam-social-med-dependenta-de-amfetamine

Dependența de Amfetamine/Metamfetamine

Amfetaminele, cunoscute altfel ca „speed,crystal” , sunt droguri stimulatoare care afectează sistemul nervos central (SNC).

Amfetaminele sunt uneori denumite „droguri inteligente” sau „droguri de club” și există o utilizare pe scară largă în rândul generațiilor mai tinere.

Citește mai mult

Dependența de Ketamina

Ketamina, cunoscută și sub numele de „ket”, este un medicament anestezic și halucinogen puternic, care a fost conceput pentru a fi utilizat în spitale sau în medii veterinare, ca mijloc de gestionare a durerii în timpul operațiilor.

Dependența de ketamina este o afecțiune gravă care se caracterizează prin consumul repetat de ketamina în mod recreațional, până când se dezvoltă dependență atât fizică, cât și psihică.

Citește mai mult
ce-tratam-social-med-dependenta-de-ketamina
ce-tratam-social-med-dependenta-de-ecstasy-mdma

Dependența de Barbiturice

Barbituricele sunt sedative prescrise pacientilor cu tulburari de somn sau alte boli mentale, pentru a-i calma si a-i ajuta sa doarma.

Consumul de barbiturice poate facilita dezvoltarea dependentei, iar sevrajul poate pune in pericol viata persoanei in cauza.

Citește mai mult

Dependența de Benzodiazepine

Benzodiazepinele incetinesc activitatea sistemului nervos central.

Ele scad nivelul de anxietate, au efect sedativ, proprietati anticonvulsive si relaxeaza musculatura.

Trebuie prescrise doar pentru o perioada scurta de timp, deoarece au inalt potential adictiv.

Citește mai mult
ce-tratam-social-med-dependenta-de-ecstasy-mdma
ce-tratam-social-med-dependenta-de-ethnobotanice

Dependența de Etnobotanice

Etnobotanicele (drogurile sintetice) reprezinta o noua categorie de droguri psihoactive, create in urma experimentelor si a cercetarilor conduse asupra compozitiei si a efectelor drogurilor psihoactive deja existente.

Drogurile sintetice au aceleasi efecte ca drogurile psihoactive populare, cum ar fi cocaina, morfina sau canabisul si au in compozitie substante chimice legale sau ilegale disponible pe piata.

Citește mai mult